نوشته شده توسط : امیر ائلخان

'سفرهای گالیور' پرفروش ترین فیلم تعطیلات سال جدید میلادی شد

در فیلم "سفرهای گالیور"، جک بلک نقش گالیور را در دنیای امروز بازی می کند

کمدی سفرهای گالیور در تعطیلات سال جدید میلادی پرفروش ترین فیلم بریتانیا و جمهوری ایرلند شد.

این فیلم که بازسازی تازه ای از داستان مشهور جاناتان سویفت، نویسنده قرن هجدهم است، ماجراهای مردی را روایت می کند که ناگهان خود را در میان آدم های خیلی کوچک، گرفتار می بیند.

ماجراهای گالیور با بازی جک بلک از نخستین روز اکرانش در باکسینگ دی (26 دسامبر) 7 میلیون پوند فروش داشته است.

با این حال، در تعطیلات سه روزه آخر هفته آغاز سال، فیلم فاکرهای کوچک با فروش 2 میلیون و 300 هزار پوندی، 300 هزار پوند بیشتر از فروش گالیور در همان دوره بود.

کمدی فاکر های کوچک با بازی بن استیلر و رابرت دنیرو در تعطیلات کریسمس پرفروش ترین فیلم شد.

سومین فیلم پرفروش در این مدت کمدی رمانتیک عشق و مخدرهای دیگر (Love and other drugs) بوده است.

این فیلم که ماجرای عشق یک فروشنده ویاگرا به زنی مبتلا به پارکینسون را روایت می کند، از روز اکرانش در 29 دسامبر 1 میلیون 600 هزار پوند فروش کرده است.

وقایع نگاری نارنیا؛ سفر دان تریدر، فیلم تازه از مجموعه ماجراهای نارنیا، و فیلم میراث ترون به ترتیب در رتبه های پنجم و ششم قرار گرفتند.

هری پاتر و گودال های مرگبار؛ قسمت اول از هنگام اکرانش در ماه نوامبر همچنان با قدرت می فروشد و در حال حاضر به 48 میلیون و 800 هزار پوند فروش دست یافته است.

انیمیشن سه بعدی مگامایند (Megamind) و فیلم توریست با بازی آنجلینا جولی و جانی دپ هر دو موفق شدند فروش خود را نسبت به هفته گذشته دو برابر کنند و به ترتیب به 600 هزار پوند و 400 هزار پوند دست پیدا کنند.

در رتبه دهم جدول پرفروش ها انیمیشن حیوانات_ یونایتد (Animals United) با صدای استیون فرای، دان فرنچ و جیمز کوردن قرار دارد. مگامایند در رتبه ششم قرار دارد.

آرتور و ماجرای بزرگ، که یک فیلم خانوادگی است، با فروش کمتر از 85 هزار پوند، در رتبه نهم جدول پرفروش ها نشست و به این ترتیب اکران ناامیدکننده ای را آغاز کرد.



:: بازدید از این مطلب : 363
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : 21 دی 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر ائلخان

خالق پلنگ صورتی درگذشت

بلیک ادواردز، سینماگر آمریکایی که برخی از بهترین فیلم‌های کمدی هالیوود را در قرن بیستم کارگردانی کرد، در ۸۸ سالگی درگذشت.

بلیک ادواردز که به علت ابتلا به بیماری ذات‌الریه از دو هفته پیش در بیمارستانی در سانتا مونیکا (جنوب کالیفرنیا) بستری بود، شامگاه چهارشنبه وفات یافت.

هنگام مرگ ادواردز، همسرش جولی اندروز و سایر اعضای خانواده در کنار او بودند.

ادواردز با فیلم‌هایی مانند "صبحانه در تیفانی" و "پلنگ صورتی" استاد کمدی هوشمندانه و ظریف شناخته می‌شد.

ادواردز در سراسر زندگی با بازیگرانی نامی مانند اودری هپبورن، کری گرانت، تونی کرتیس و جک لمون کار کرده بود.

بلیک ادواردز به سال ۱۹۲۲ در شهر تولسا در ایالت اوکلاهوما به دنیا آمد. او از خانواده‌ای اهل سینما بود. پدربزرگ او از فیلمسازان نامی دوران سینمای صامت بود و پدر او در هالیوود "مدیر تولید" بود.

ادواردز در جوانی کار خود را به عنوان بازیگر در سینما شروع کرد و پس از بازی در حدود ۳۰ فیلم، از سال ۱۹۵۹ به کارگردانی روی آورد.

او فیلم‌های کمدی کلاسیک، از جمله آثار چارلی چاپلین و باستر کیتون را مطالعه کرده بود و به ویژه به سری فیلم‌های لورل و هاردی، زوج کمدی دهه‌های ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ علاقه فراوان داشت.

بلیک ادواردز

شاهکار بلیک ادواردز سری فیلم‌های "پلنگ صورتی" بود با بازی پیتر سلرز

بلیک ادواردز با فیلم سینمایی "صبحانه در تیفانی" اودری هپبورن را به شهرت جهانی رساند، اما شاهکار او سری فیلم‌های "پلنگ صورتی" بود با بازی پیتر سلرز.

"پلنگ صورتی" که اولین فیلم آن در سال ۱۹۶۳ تولید شد، در قالب‌های فیلم و سریال و کارتون، تیپ کارآگاه کلوزو را به یک چهره محبوب سینمای کمدی بدل کرد.

بلیک ادواردز به خاطر فیلم‌های خود جایزه اسکار نگرفت، اما در سال ۲۰۰۴ به خاطر کارنامه هنری خود جایزه اسکار دریافت کرد

از کارهای مهم ادواردز از فیلم‌های "روزهای شراب و گل‌های سرخ" (۱۹۶۲)، پارتی (۱۹۶۸)، ویکتور و ویکتوریا (۱۹۸۲) و "این است زندگی!" (۱۹۸۶) نام برده می‌شود.

بلیک ادواردز در سال ۱۹۶۹ با جولی اندروز، هنرپیشه بریتانیایی، ازدواج کرد که در چند فیلم او ایفای نقش کرده است.

بلیک ادواردز تا نزدیک مرگ همچنان فعال و در حال تدارک دو کمدی موزیکال بود؛ هرچند که به خاطر ناراحتی پا و درد زانو از دو سال پیش روی صندلی چرخ‌دار حرکت می‌کرد.

بلیک ادواردز از سال ۱۹۹۳ که فیلم سینمایی "پسر پلنگ صورتی" را ساخت، فیلم دیگری کارگردانی نکرده بود.



:: بازدید از این مطلب : 551
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : 21 دی 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر ائلخان

پیتر ییتس خالق فیلم بولیت درگذشت

پیتر ییتس در سال ۱۹۲۹ در جنوب لندن به دنیا آمده بود و هنگام مرگ ۸۱ سال داشت

پیتر ییتس، کارگردان بریتانیایی، که به ویژه به خاطر کارگردانی فیلم سینمایی بولیت شهرت داشت، روز یکشنبه در لندن درگذشت.

ییتس کارگردانی را با فیلم "تعطیلات تابستانی" (۱۹۶۳) شروع کرد و مهارت خود را در خلق صحنه‌های هیجان ‌انگیز نشان داد.

ییتس در "مدرسه عالی هنرهای دراماتیک" تحصیل کرده بود، اما پیش از ورود به سینما مدتی سرپرست مسابقات اتومبیل‌رانی بود، احتمالا همین پیشینه در فیلم بولیت به کمک او آمد.

در فیلم "بولیت" به ویژه صحنه تعقیب نفس‌گیر آن به شهرت رسید. در این فیلم استیو مک‌کوئین با یک ماشین "فورد موستانگ" در خیابان‌های پرسراشیب سان‌فرانسیسکو با سرعتی سرسام‌آور ماشینی دیگر را تعقیب می‌کند.

استیو مک‌کوئین برای ایفای صحنه‌های تعقیب از بدل استفاده نکرد و خود رانندگی می‌کرد.

او ایفاگر نقش کارآگاه بولیت بود؛ الگویی نمونه برای پلیس‌های سرسخت و فسادناپذیر هالیوود، که بعدها جانشین‌های بیشماری در سینمای هالیوود پیدا کرد.

ییتس پس از موفقیت "بولیت" بیشتر فیلم‌های خود را در هالیوود کارگردانی کرد.

او در سال ۱۹۶۹ فیلمی رومانتیک کارگردانی کرد به نام "جان و مری" که در آن داستین هافمن و میا فارو نقش زوجی عاشق را ایفا می‌کردند.

ییتس در سال ۱۹۷۷ فیلم "اعماق" را کارگردانی کرد که در آن ژاکلین بیسه، نیک نولته و رابرت شاو ایفای نقش کرده‌اند.

فیلم سینمایی "متصدی لباس" (۱۹۸۳) ساخته پیتر ییتس نامزد پنج جایزه اسکار شد.

در این فیلم آلبرت فینی و تام کورتنی ایفای نقش می‌کردند. البرت فینی به خاطر ایفای ماهرانه نقش بازیگری سالخورده از جشنواره سینمایی برلین جایزه "خرس نقره‌ای" را برای بهترین بازیگر مرد به دست آورد.

برخی از فیلم‌های ییتس مانند بولیت، "متصدی لباس" و "اعماق" در ایران به نمایش در آمده است.



:: بازدید از این مطلب : 551
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : 21 دی 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر ائلخان

شبکه اجتماعی، فیلم برگزیده انجمن ملی منتقدان فیلم آمریکا

فیلم شبکه اجتماعی که بر اساس زندگی مارک زاکربرگ، بنیانگذار فیس بوک ساخته شده است از سوی انجمن ملی منتقدان فیلم آمریکا به چهار جایزه دست یافت.

این فیلم علاوه بر کسب جایزه بهترین فیلم، در بخش های بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر مرد برنده جایزه شد و شانس خود را برای نامزد شدن در چند رشته برای دریافت اسکار افزایش داد.

دیوید فینچر که کارگردانی فیلم هایی چون هفت و باشگاه مشت زنی را در کارنامه هنری خود دارد، شبکه اجتماعی را ساخته است.

جس آیزنبرگ هم برای بازی در نقش مارک زاکربرگ به عنوان بهترین بازیگر معرفی شد.

از شبکه اجتماعی به عنوان یکی از فیلم های اصلی امسال برای نامزد شدن برای جایزه اسکار نام برده می شود. نامزدهای مهترین جایزه سینمای آمریکا روز 25 ژانویه اعلام خواهد شد.

در فیلم شبکه اجتماعی ماجراهای نزاع حقوقی بین زاکربرگ و دوستش با سه دانشجوی هاروارد که ادعا می کنند ایده فیس بوک از آنان دزدیده شده، به تصویر در آمده است.

در رای گیری انجمن ملی منتقدان فیلم آمریکا، کالین فرث، بازیگر نقش جورج ششم در فیلم سخنرانی شاه که شانس بالایی برای نامزد شدن در اسکار دارد و تاکنون چند جایزه برای بازی در این نقش گرفته است، نتوانست جایزه بهترین بازیگر مرد را به دست آورد.

اما جفری راش، بازیگر دیگر این فیلم جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را به دست آورد.

در بخش بهترین بازیگران زن، جاوانا متسوجورنو، بازیگر ایتالیایی که در فیلم وینچره نقش معشوقه بنیتو موسولینی، دیکتاتور ایتالیایی را بازی کرده، جایزه بهترین بازیگرنقش اول زن و الیویا ویلیامز، بازیگر نقش همسر نخست وزیر در فیلم نویسنده پشت پرده، جایزه بهترین بازیگرنقش مکمل زن را به دست آورند.

فیلم فرانسوی کارلوس که بر اساس زندگی ایلیچ رامیرز سانچز، تروریستی که به شغال مشهور است ساخته شده، برنده جایزه بهترین فیلم خارجی شد.

انجمن ملی منتقدان فیلم آمریکا از 60 نویسنده سینمایی در روزنامه های شهرهای نیویورک، بوستون، لس آنجلس و شیکاگو تشکیل شده که از سال 2000 جوایزی را به برگزیده های این انجمن اعطا می کند.



:: بازدید از این مطلب : 503
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 21 دی 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر ائلخان

نامزدهای ستاره نوظهور جایزه بفتا ۲۰۱۱ اعلام شدند

از بالا چپ، به جهت عقربه های ساعت: جما آرترتون، اندرو گارفیلد، تام هاردی، اما استون، ماسک بفتا، آرون جانسون

نامزدهای جایزه "ستاره های نوظهور" جشنواره بفتا اعلام شدند.

جما آرترتون، بازیگر فیلم ذره ای آرامش (تازه ترین فیلم مجموعه جیمز باند)، تام هاردی، بازیگر فیلم سرآغاز، اندرو گارفیلد، بازیگر فیلم جدید مجموعه اسپایدرمن (مرد عنکبوتی)، اما استون، بازیگر آمریکایی و آرون جانسون بازیگر فیلم کیک - اس (Kick_Ass) نامزدهای جایزه ستاره نوظهور بفتا در سال 2011 هستند.

نام برنده این جایزه در روز 13 فوریه در مراسم جوایز بفتا اعلام خواهد شد.

جما آرترتون در گفت و گو با بی بی سی گفت که از اینکه نامزد جایزه ستاره نوظهور بفتا انتخاب شده، بسیار هیجان زده است.

آرترتون در فیلم ذره ای آرامش با دنیل کریگ و جودی دنچ بازی کرد. این فیلم تازه ترین فیلم از مجموعه فیلم های 007 است.

او همچنین در برخورد تیتان ها، شاهزاده ایران و تامارا درو اثر استیون فیرز نیز بازی کرده است.

اندرو گارفیلد 27 ساله به تازگی برای بازی در نقش مکمل فیلم شبکه اجتماعی، درباره وبسایت فیس بوک، نامزد جایزه گلدن گلوب شد.

او به تازگی بازی در نقش پیتر پارکر در فیلم تازه مرد عنکبوتی را که قرار است در سال 2012 اکران شود، به پایان رسانده است.

اما استون هم در فیلم مرد عنکبوتی نقش گون استیسی را بازی می کند. ایزی A، سوپر بد و سرزمین زامبی (Zombieland) فیلم های دیگری اند که این بازیگر 22 ساله در آنها ایفای نقش کرده است.

تام هاردی با مجموعه تلویزیونی دسته برادرها، ساخته استیون اسپیلبرگ، به شهرت رسید و با ایفای نقش اول در برانسون، که در آن نقش چارلز برانسون، مجرم بریتانیایی، را بازی می کرد، مورد توجه قرار گرفت.

این بازیگر 33 ساله در سال جاری میلادی در نسخه تازه ای از بندزن، خیاط، سرباز، جاسوس در کنار کالین فرث دیده خواهد شد. این فیلم بر اساس رمانی از جان لوکاره ساخته شده است.

جانسون 20 ساله نقش جان لنون جوان را در فیلم پسر هیچ جایی (Nowhere boy) بازی کرد. او سال گذشته در فیلم کیک اس نیز ایفای نقش کرد.

شیا لابیوف و کریستن استوارت از جمله برندگان دوره های قبل جایزه ستاره نوظهور بفتا هستند.

بن درو، آهنگساز و هنرپیشه و عضو گروه پلان بی از داوران امسال این جایزه است. این جایزه با حمایت مالی شبکه ارتباطی آرنج برگزار می شود.

کلیک فهرست نامزدهای بهترین فیلم، فیلمنامه، انیمیشن و بازیگران زن و مرد جایزه سینمایی بفتا را اینجا ببینید



:: بازدید از این مطلب : 537
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 21 دی 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر ائلخان

 

ایالات متحده آمریکا

مظنون تیراندازی آریزونا در دادگاه حاضر شد

عکسی که پلیس پس از بازداشت از مظنون منتشر کرد

آقای لافنر روز دوشنبه برای تفهیم اتهام در دادگاه حضور یافت

مردی که به تلاش برای ترور یک نماینده کنگره آمریکا در جریان تیراندازی روز شنبه آریزونا متهم است، در دادگاهی فدرال حاضر شده است.

در جریان آن تیراندازی در محوطه فروشگاهی در شهر توسان در آریزونا شش نفر از جمله یک قاضی دادگاه فدرال کشته شدند.

جارد لافنر، 22 ساله، در ارتباط با حمله روز شنبه با پنج مورد اتهام روبروست.

گفته می شود هدف اصلی حمله او، خانم گابریل گیفوردز نماینده کنگره بود که از ناحیه سر هدف اصابت گلوله قرار گرفت اما پزشکان اکنون حال او را تحت کنترل توصیف می کنند.

آقای لافنر درحالی که دستبند به دست و روپوش زندانیان را به تن داشت وارد دادگاه در شهر فینیکس آریزونا شد و جای یک بریدگی روی بخش راست صورت او دیده می شد.

جارد لافنر در جریان جلسه 13 دقیقه ای دادگاه چیز زیادی نگفت.

او در پاسخ به سوال قاضی گفت متوجه است که ممکن است در ارتباط با این اتهام قتل قاضی جان رول در روز شنبه با حبس ابد یا مجازات اعدام روبرو شود.

اما او در این جلسه اقرار - به گناهکار یا بی گناه بودن - نکرد.

دولت برای او همان وکیلی را تعیین کرده است که از تیموتی مکوی، متهم بمبگذاری اوکلاهما دفاع کرده بود.

قاضی دستور ادامه بازداشت لافنر را صادر و جلسه بعدی دادگاه را 24 ژانویه تعیین کرده است.

دادگاه در جریان حضور متهم تحت تدابیر شدید امنیتی بود.

لافنر با پنج مورد اتهام از جمله قتل یک کارمند دولت فدرال - قاضی رول - و تلاش برای ترور گابریل گیفوردز روبروست. معلوم نیست که وزارت دادگستری آمریکا برای او مجازات اعدام درخواست خواهد کرد یا نه.

خانم گیفوردز نماینده زن کنگره آمریکا صبح روز شنبه مشغول دیدار با ساکنان حوزه انتخابی اش در محوطه یک فروشگاه در شهر توسان بود که مردی مسلح به او نزدیک شد و به سویش شلیک کرد.

گابریل گیفوردز که از ناحیه سر زخمی شده همچنان در وضعیت وخیمی قرار دارد با این حال پزشکان می گویند تورم مغزی او متوقف و وضعیت او تثبیت شده است.

روز دوشنبه یک مراسم سوگواری رسمی برای قربانیان حادثه برگزار شد.

پرچم ها در سراسر این کشور به حالت نیمه برافراشته در آمد، و باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا و همسرش میشل اوباما در کنار شماری از مقام ها و کارکنان دولت در محوطه کاخ سفید به احترام قربانیان برای لحظاتی سکوت کردند.

یک دختر 9 ساله از جمله شش نفری بود که کشته شدند. در مجموع 14 نفر نیز زخمی شده اند.

کریستینا تیلور گرین، دختر بچه کشته شده روز 11 سپتامبر 2001 متولد شده بود. چهره او قبلا در کتاب "پنجاه چهره امید" ویژه برخی از کسانی که در روز حملات تروریستی 11 سپتامبر متولد شده اند چاپ شده بود.



:: بازدید از این مطلب : 477
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 21 دی 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر ائلخان

انتقاد برزیل از 'ممنوعیت' آثار پائولو کوئیلو در ایران

پائولو کوئیلو

پائولو کوئیلو خواستار کمک دولت برزیل شده است

در پی انتشار خبر ممنوعیت انتشار کلیه آثار پائولو کوئیلو نویسنده مشهور برزیلی در ایران، وزارت فرهنگ برزیل این اقدام را محکوم کرده است.

کتاب های آقای کوئیلو همچون "کیمیاگر" بارها در ایران تجدید چاپ شده است.

او روز یکشنبه در وبلاگ شخصی خود نوشت: "من قویا امید دارم که این سوء تفاهم این هفته حل شود. و قویا روی دولت برزیل برای حمایت از خود، کتاب هایم و ارزش هایی که ما گرامی می داریم، حساب می کنم."

مقام های ایران هنوز این خبر را تایید یا تکذیب نکرده اند.

برزیل طی ماه های گذشته تلاش زیادی برای حل مناقشه اتمی ایران کرده و از روابط خوبی با تهران برخوردار است.

آنا دو هلندا، وزیر فرهنگ برزیل که خود نیز نویسنده است، روز دوشنبه گفت که با وزیر خارجه این کشور برای پیگیری این موضوع هماهنگی خواهد کرد.

وی گفت: "از نگاه فرهنگ، تنها می توانم بگویم که سانسور اقدامی اسفناک است."

آقای کوئیلو در وبلاگ خود نوشته است آرش حجازی که گفته می شود ناشر کتاب هایش است به او اطلاع داده که "بر اساس تصمیمی خودسرانه" بعد از ۱۲ سال کتابهایش ممنوع الانتشار شده است.

وی افزوده دوستانش می گویند هیچ کتابی که نام پائولو کوئیلو را داشته باشد نمی تواند در ایران منتشر شود.

آرش حجازی به او پیشنهاد داده است که ترجمه فارسی کتاب هایش را در اینترنت منتشر کند.

آقای حجازی که پزشک است، شاهد قتل ندا آقا سلطان در جریان تظاهرات پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته بود.

وی از سوی جمهوری اسلامی متهم به قتل خانم آقا سلطان و مجبور شد از کشور خارج شود.

پائولو کوئیلو نوشته است که با پیشنهاد انتشار رایگان ترجمه فارسی کتاب هایش در اینترنت موافقت کرده است.



:: بازدید از این مطلب : 391
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 21 دی 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر ائلخان
  مئديا و يايينلارين چوخو، گونده فورصت آختاريرديلار عؤقده‌لري‌ني بوشالتسينلار. ايلك گونلرده تيراختورون داياغي اولان ميليونلار يانداشيندان خبرسيز ايديلر. البته هردن‌ ايسه خبرلر ايچين‌ده مقطعي حالت‌ده آزربايجانليلار سئون يازيلار دا چاپ اولونوردو. اؤرنك (مثال) ايچين 88جي ايلين ياييندا بير گؤن گؤردوم "خبر ورزشي" بئله بير بالاجا تيتر وورموشدو: "تراختور بابت هر نمنه‌دن تشكر"!

نئچه ايل بوندان اؤنجه بير گونده‌ليگين‌ ياراداتديغي اولايلاردان سونرا، بير سايي دئييرديلر بو گونده‌ليك‌ده ايشله‌يه‌نلرين چوخو تورك‌‌ديللي‌ديرلر و بو گونده‌ليگين باغلانماسي نئچه يوز توركو ايش‌دن ساليب! دوزدور توركلرين آناديلي‌ني مسخره ائدن بير گونده‌ليكده چؤرك چيخارتماق، باشي آشاغيليق گتيرمكدن سونرا باشقا بير سونوجو يوخو‌دور؛ آنجاق منيم بو سؤزلري يازماقدان باشقا بير منظوروم واردير. ايسته‌ييرم دئيه‌م كي ايرانين باشقا ايش يئرلري‌ كيمي، مئديا و يايين دونياسيندا دا توركلرين "آپاريجي‌ليق" و دئمك "سخت افزاري" رول و نقشه صاحيب‌ اولماقلاري‌ني دانماق اولماز. آدامي راحاتسيز و اينجيدن تكجه بودور كي گوج و چاليشماق توركلردن اولان يئرده، نه‌يه بو درگي‌لر و يايينلاردا، بير سؤزجوك(كلمه) آناديل‌ده تاپماق اولمايير؟ بونا گؤره بهانه چوخ گتيرمك اولار. لاپ اؤنمليسي‌ ده توركلرين اؤز ديللرينه ساوادسيزليغي، و باشقا طرفدن دئييليردي آزربايجان قونوسوندا اولمايان سؤزلرين توركجه يازيلماغينا بير نه‌دن يوخدور! بئله بهانه‌لري اونوتمايين؛ آشاغيدا گئنه‌ ده اونلارا اشاره‌ اولاجاق.

بير ايلدن چوخدور تيراختور هاي‌كوي‌ ايله ايرانين فوتبال و ايدمانين آلت-اوست ائتمك ايله، باشقا كولتورل-توپلومسال(فرهنگي اجتماعي) ساحه‌لره ده ائتكي گؤسترير. تيراختور داشلي قايالي يئرلري شوخوم وورماق‌دا زورا دوشدو، آنجاق دايانماييب گئدير! كسينليكله تيراختورو ايته‌له‌يه‌نلر ميليونلار آزربايجانلي اولوبلار. يانداشلارين يارديمي ايرانين هر يئرينده اولماسايدي تيراختورو باتلاقلاردان چيخماغي مومكون اولمازدي. تيراختورو پنچر ائتمك ايسته‌يه‌نلرده اؤزلري والاي ووروب، پنچر اولاندان سونرا ياتاغان دا چئويريب، دالدا قاليبلار! بو آرادا كيسمه تيراختور ايله يولداشليق ائتمه‌سه، دالدا قالانلارين گونونه دوشمه‌يي‌ني گؤز اؤنونه آلماق زوروندا.

گئنه قاييداق درگيلر و يايينلارين قونوسونا. مئديا و يايينلارين چوخو، گونده فورصت آختاريرديلار عؤقده‌لري‌ني بوشالتسينلار. ايلك گونلرده تيراختورون داياغي اولان ميليونلار يانداشيندان خبرسيز ايديلر. البته هردن‌ ايسه خبرلر ايچين‌ده مقطعي حالت‌ده آزربايجانليلار سئون يازيلار دا چاپ اولونوردو. اؤرنك (مثال) ايچين 88جي ايلين ياييندا بير گؤن گؤردوم "خبر ورزشي" بئله بير بالاجا تيتر وورموشدو:

"تراختور بابت هر نمنه‌دن تشكر"!

دوزون سؤزو من اؤزوم بئله انتظاريم يوخ ايدي بير چوخ سايي‌لي(چوخ تيراژلي) درگي گليب و توركجه تيتر وورسون. بير ياندان آدام دئييردي بو نئجه توركجه يازماق؟ ديلين ده‌ده‌سيني يانديريبلار! بير ياندان‌ دا آدام دئييردي عئيبي يوخ؛ هر نه آدديم آدديم. گئت-گئده بونلاردا مجبور اولاجاقلار توركجه يازاندا دوز يازسينلار.

و سون گونلرده گؤروروك، بونلار دا تيراختورو اصلي سؤز قونوسو ائتمه‌يه مجبور اولوبلار. بونلار بير ايله ياخين ايدي ايكي قوطبلو فوتبولون ده‌ييشمه‌سي قارشي‌سيندا دورموشدولار. پيس باخيشلا باخماساق، اولابيلر اقتصادي عيللتلره گؤره فيكر ائديرديلر استقلال يا پيروزي‌يه گؤره يازماسالار روزنامه‌لري ساتيلماز. آما ايندي گؤروروك آنلاييبلار كي فوتبول درگي‌لري ايچين، ايكي ساتيش بازاري واردير. آچيق سؤز بو دور كي آزربايجان‌دا تيراختور قونوسوندا اولمايان درگي ساتيلماييب و اللرده قالاجاق؛ و بونا گؤره همن گونده‌ليگين آزربايجانداكي تيتري فرقلي اولور. بير سايي بو ايشي محكوم ائديب دئييرلر او درگي ايكي اوزلو ايش گؤرور، فقط پول و اؤز قازانجينا گؤره چاليشير. آنجاق بيز بئله ايشلره، اوزاق گؤرنليك(دورانديشي) و گرچك گؤروش(واقع بيني) ايله باخمالي‌ييق.  اونلارين ايكي جوره، و حتي هردن توركجه تيتر وورماقلاري بيزيم كؤنولوموزون ائتكي گوجونو (بيزين ماراقلاريميز و مطلوبيتلريميزين تاثير قويماق قدرتي) گؤسته‌رير. اونوتمايين كي بير زامان اونلار صفحه‌لريني دولدورماق ايچين، غلط و يانليش توركجه تيتر وورسايديلار، ايندي گليب تورك ديلينده دوز املا ايله يازيرلار :

"تيراختور! حمله ائله، بيز آسيا ايستيروخ!"(تبريز آغزيندا يازيبلار: ايستيروخ؛ ادبي يازيدا ايستيريك‌ دير)

بيز بير ايش گؤرمه‌لي‌ييك اونلار بيزيم ايستكلريميز و ماراقلاريميز ايچين رقابت ائتسينلر. بو آرادا بير سايي دا دئييرلر آزربايجانين اؤزل(مخصوص) درگيلري‌ ده اولماليدير؛ آنجاق "فوتباليست‌ها" كيمي مجله زامان چكر بير حرفه‌اي درگي اولسون. هردن يازان آماتورلارين ايشي‌ده هردن ياخشي اولار. يوخاريدا دئديگيميز كيمي، چوخ تيراژلي مجله‌لرده فوتبول قونوسوندا يازانلارين ياريسينا ياخيني، باشقا تخصصي ساحه‌لر كيمي، آزربايجانلي و يا آزربايجان كؤكنليديرلر. عئيني تئهران و كرج‌ده ياشايان تيراختور يانداشلاري كيمي. اونلار دا گؤرسه‌لر يازيلارينين اوخوياني واردير، نه‌دن تيراختورا گؤره يازماسينلار كي؟! بونا گؤره اؤرنك وئرمك اولار. بوندان قاباق تكجه تئهرانين قيرميز و گؤي تاخيملارينا گؤره يازاردي، آما ايندي تيراختورون حيمايتينده ايسه ياخشي يازيلار يايير.

بو قونو دا بير جاليب ماجرا دا دئييم، يازيني سونا چاتديريم:

يوخاريدا آديني چكديگيميز گونده‌ليگين، تبريز ايچين اؤزل(ويژه) بيرينجي صفحه و تيتر وورماغي، تئهرانين گؤي-قيرميز تاخيملارين دا حساسيت گؤسترمكلرينه باعيث اولوب! بير-ايكي گون بوندان اؤنجه اينتئرنئت‌ده، پيروزي يانداشلاري دئديگيميز اؤزل صفحه‌لري اله‌ سالماق ايچين، آندرانيك تئيموريانين سؤيله‌ديگي "تبريز بهشت فوتباليستهاست" تيترينين آلتيندا، "حضور ليونئل مسي در تمرينات تراكتورسازي با اجاز فراز كمالوند" يازيب، فوتوشاپلا آندارانيكين باشينين يئرينه ده ليونئل مسي‌نين عكسيني قويموشدولار! بيرينجي باخيشدا اونلارين ده‌به‌كليكلرينه توخونماق واخت تلف ائتمك آنلاميندادير؛ آنجاق اونلارين ايشلري نئچه گرچكدن قايناقلانير:

1- پيروزي و استقلال يانداشلاري بير بيرلريني اونودوبلار و اصل رقيبلري اولوب: تيراختور.

2- تيراختور باعيث اولوب توركجه‌ني عرب اليفباسي ايله دوز يازماغي پيروزي يانداشلاري دا اؤيره‌نسينلر! "ليونلـ"ـين يئرينه "ليونئل" يازماق بونو گؤسته‌رير! قوي ائله بيلسينلر تيراختورو اله ساليرلار.

3- بارسئلونون بارسئلون اولماغي، ليونئل مئسي‌ كيمي اويونچولارين گلمه‌سيندن قاباق،  كاتالانلارين بارسئلون تيميني كيمليك سيمگه‌سي تاي اوركدن سئومه‌لري و اونو دونيادا تايسيز آلقيشلاماغا گؤره دير. كرار جاسيم، آندرانيك، و كياني كيمي اويونچولارا، تيراختور وئرن پوللاردان داها چوخونو يقين كي باشقا تيملرده وئريبلر. بارسئلون كيمي بير تاخيمي، تيراختورا اوخشاتماق هر بير منطيقلي آداما ائله‌ ده بئيينه سيغينماز دئييل.


:: بازدید از این مطلب : 537
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 21 دی 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر ائلخان

جمعی از هموطنانمان عزیزمان در کشور های خارج از ایران همچون آلمان، انگلستان و ... زندگی می نمایند، اما این دوری از وطن باعث نشده است که آنها زادگاه مادری و هویت خویش را فراموش نمایند، عده ای از هموطنان عزیزمان در شهر لیدز انگلستان با تشکیل تیمی به نام تراکتور و شرکت در برخی از مسابقات  توانسته اند کاپ ها و مقام هایی را بدست آورند، در ادامه ی مطلب شما می توانید عکس هایی از این عزیزان را مشاهده نمایید.



جمعی از آذربایجانیان مقیم انگلستان در شهر لیدز
جمعی از آذربایجانیان مقیم انگلستان در شهر لیدز
جمعی از آذربایجانیان مقیم انگلستان در شهر لیدز
جمعی از آذربایجانیان مقیم انگلستان در شهر لیدز
جمعی از آذربایجانیان مقیم انگلستان در شهر لیدز
جمعی از آذربایجانیان مقیم انگلستان در شهر لیدز
جمعی از آذربایجانیان مقیم انگلستان در شهر لیدز
جمعی از آذربایجانیان مقیم انگلستان در شهر لیدز
جمعی از آذربایجانیان مقیم انگلستان در شهر لیدز
جمعی از آذربایجانیان مقیم انگلستان در شهر لیدز
جمعی از آذربایجانیان مقیم انگلستان در شهر لیدز
جمعی از آذربایجانیان مقیم انگلستان در شهر لیدز


:: بازدید از این مطلب : 658
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 21 دی 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر ائلخان
آقای جعفری مدیر عامل باشگاه تراکتور سازی اخیرا با انتشار بیانیه‎ای خواستار حمایت مالی هواداران از باشگاه شد. همیشه این جور بازگشتن‎ها به سوی مردم برای من جالب بوده است. من با خواندن این بیانیه از دو جهت غمگین شدم: 1. چه بلایی بر سر تیم محبوب تراختورسازی خواهد آمد و 2. پیش‎ترها ایشان بیانیه صادر کردند که هواداران شرکت کننده در تهران یا شهرهای دیگر ارتباطی با باشگاه ندارد و...


وقتی از وضعیت‎های پیش آمده درمانده می‎شویم به سوی مردم باز برمی‎گردیم. همیشه مردم‎اند که می‎توانند آخرین گره‎ها را باز کنند. همین مردم هم چنان از ورود به استادیوم مشکلات زیادی را تحمل می‎کنند،- از خدمات ترابری همچنان بی‎بهره‎اند،- صدای اعتراض‎شان به گوش کسی نمی‎رسد. آقای جعفری اخیرا گفته بود که اعتراضی به محرومیت کرار نخواهیم داشت.

پرسش من این است که، چه حسابی روی مردم می‎توان باز کرد در حالی که در اولویت چندم تصمیمات قرار دارند؟ نه تنها او، بلکه دیگر دست اندرکاران باشگاه پیوند شایسته و بایسته‎ای با هواداران ندارند و هنوز هم هیچ نشانه‎ای از آن دیده نمی‎شود.

مطمئن باشید با این پیوند تار عنکبوتی نمی‎توان انتظاری بیش از این از سوی مردم داشت.

درست است که هواداران آذربایجانی حاضرند از هر گونه اقدامی به سود تیم محبوب‎شان فرو نگذارند، ولی این نه به خاطر من و شما که به خاطر علاقه‎شان به تیم خودشان است. فکر و اندیشه‎ی ما همواره به دلیل در حاشیه ماندن به هدر می‎رود: حاشیه‎ای شامل دست اندرکاران باشگاه و مردم. دوری گزیدن از مردم و بی‎اهمیت بودن بدانان از لزومات طرز تفکر قرون وسطایی ماست.

در سویی قرار می‎گیرندکه ارتباط یک طرفه با مردم حاصل می‎شود: ارتباطی از بالا به پایین. و نه ابدا چیزی که ممکن باشد به آن بالاها برسد. آن بالاترها فقط صدای‎شان می‎رسد و پایین‎ترها باید فقط اطاعت امر کنند. این گونه طرز تفکر سال‎هاست که بایکوت شده است. گوش مردم دیگر بده‎کار این صداها نیست. هر آن چه تشخیص مردم است (که گاه هم به اشتباه) به آن عمل کرده و تبلیغ‎اش را روا می‎دارند. وقتی به خاطر یک علم یا بیرق قرمز گرفتار می‎شوند، یا با خراب شدن دستگاه کارت خوان دم دروازه می‎مانند، و بدتر از همه چیز، در سردرگمی تماشای بازی خارج از خانه قرار می‎گیرند، باید بیش از این‎ها بی‎خیال همه‎ی اتفاقات باشند که دست یاری دراز کنند. ولی من به عنوان یک هوادار کوچک می‎دانم که در شرایط بد از سر بی‎خیالی کارهای بزرگی می‎کنند و بیرق تراختور را هم چنان برافراشته نگاه می‎دارند. چشمان آنان با یک علامت پرسش دیگر هم چنان خواهد درخشید. اینان اگر دست یاری بیارند نه به خاطر مدیر عامل باشگاه و نه کس دیگر، بلکه به همان علاقه‎شان به تیم‎شان خواهد بود. و آقای جعفری عزیز باید مغزشان را بیش از این بفشارند تا به منابع مالی پر رونقی راه یابند، مثل تیم‎های دو قلوی مرکز که هر از گاهی کام‎شان را شیرین می‎کند.

کسانی که آقای شفق را تخطئه کردند که نتوانسته از عهده‎ی منابع مالی باشگاه درآید و هزینه‎های زیادی دم دست گذاشت، هم اینک خود در چاه افتاده‎اند. فرق آقای شفق با این کادر در این است که او بیش از این‎ها با مردم همراه بود. اگر هم از مردم انتظاری داشت نا به جا نبود.


:: بازدید از این مطلب : 495
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 21 دی 1389 | نظرات ()